zaterdag 20 oktober 2018

Bewonersinitiatief Plantenbakken Wollefoppen


 
 Zo kon het echt niet meer.
 
De plantenbakken waren al jaren erg verwaarloosd. Er werd geen onderhoud meer gepleegd, met als resultaat dat de planten verdort waren en er meer onkruid in stond dan planten. Je kent dat wel, iedereen mopperen maar niemand die iets doet. We waren ook niet meer van plan om deze klus aan te pakken want 10 jaar geleden hadden we al een aantal plantenbakken opnieuw aangeplant en dat werd met een sneltreinvaart weer vernield door de kinderen in de straat.
 
Wat is wijsheid, de kinderen in de straat zijn allemaal 10 jaar ouder, dus misschien toch maar een poging wagen?
Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we zelf toch ook wel in een mooie groene omgeving wilden wonen, dus toch maar een bewonersinitiatief ingediend na diverse gesprekken met Gerard Treijtel van gemeentewerken, de Wijkregiseur, de gebiedscommissie en andere gemeentelijke takken die ook nog iets van het plan moeten vinden. Enfin er moest eerst een hoop "bureaucratisch" geregeld worden en dat heeft bijna 6 maanden in beslag genomen.
 
Wijkbewoners hebben er vaak geen idee van hoeveel werk er verzet moet worden voordat er überhaupt goedkeuring is om een bewonersinitiatief in te dienen, laat staan uit te voeren. Men klaagt dat het een lieve lust is, maar zelf de handen vuil maken dat is er niet bij. Kortom het zijn altijd dezelfde mensen die zich inzetten voor hun wijk. Wij kunnen dat zeggen want wij zijn die bewoners die er alles aan doen om een mooi, heel en veilige omgeving te hebben en te behouden. 
 
Het initiatief werd na veel vijven en zessen goedgekeurd. Nu kon het grote werk gaan beginnen.
 
Stadium 1.
Geregeld dat de plantenbakken door een gemeentewerken werden leeggehaald

 
Stadium 2.
De plantenbakken werden door een externe partij onder hoge druk schoongespoten.

 
Stadium 3.
Met vrijwilligers de plantenbakken antraciet geschilderd met betonverf. 




 Stadium 4.
Gemeentewerken kwam de bakken met aarde vullen.




 Stadium 4
De planten besteld en alles gereed maken voor beplanting.

 Stadium 5.
De eerste lichting beplanting werd op zaterdag 13 oktober aangeplant. Voor iedere plantenbak was er een schema gemaakt zodat we precies wisten welke planten we per bak nodig hadden en waar die moesten komen te staan. Het mag duidelijk zijn dat wij beslagen ten ijs gaan.






Tweede aanplant dag zaterdag 20 oktober, vandaag waren we met z'n vieren, dat ging verliep lekker soepel en gestructureerd. De planten werden bezorgd en deze moeten we per bak selecteren, dat was even een dingetje, maar goed ook dat is weer gelukt. Het was lekker aanpoten want alle platen moesten er ook vandaag allemaal weer in. Gelukkig zat het weer ook mee want het was niet al te warm.


 

 
 



Dat hebben we toch maar weer geflikt. Ik ben trots op ons.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten