zaterdag 11 maart 2017

NL-Doet Tuin ontruiming

Zaterdag 11 maart 2017


Groene vingers


NLdoet vrijwilligers Marijn, Pieter, Gerard, Mike, Piet, Michiel, Marjon en Diana staken zaterdag 11 maart de handen uit de mouwen in de Ketenstraat, Kralingen. Een rechthoekig stukje ‘gemeentegrond’ was dusdanig verruigd dat er nodig iets aan moest gebeuren.

We hebben gehakt, geknipt en gegraven, net zo lang tot alle begroeiing met wortel en tak was uitgeroeid. Een zware maar bevredigende klus. 
De Stichting heeft het op zich genomen om van de gemeentegrond straks een charmante tuin te maken en die vervolgens bij te houden. Uiteraard gaan we, met medewerking van vele buurtbewoners, hiervoor nog een bewonersinitiatief  indienen met een plattegrond waarop te zien is hoe de tuin ingevuld gaat worden. 

Wat is NLdoet?
Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.












 
Dit is de opbrengst aan klimop, dode planten en -struiken, drie grote bergen.
Gemeente Werken heeft dan ook een grote vrachtwagen met grijper gestuurd
om alle afval op te halen en te recyclen.
 









Geen opmerkingen:

Een reactie posten