maandag 21 mei 2012

Elizabeth's vlag moment

Maandag 21 mei, 13.45 uur.
Bij aankomst aan de Boompjes konden we onze ogen niet geloven. Een groot gedeelte van de vlaggenparade was besteed aan de genomineerde Rotterdamse Top Vrijwilligers. Hoewel de beeltenissen nog een soort van halfstok hingen, kregen we toch spontaan een brok in onze keeltjes. Wat een ongelofelijk imposant gezicht al die vlaggen. Uiteraard zagen wij gelijk de beeltenis van Elizabeth (mijn lieve mams) en hebben terstond een kiekje geschoten.

 Hoe ongelofelijk gaaf is dit.
Er is geen ontkomen aan, zo groot is die vlag.

Wat een ongelofelijk mooi gezicht al die vlaggen. Je zag ook mensen vol verwondering wijzen naar de vlaggen en de mensen die zij herkende. Het was een drukte van jewelste.

Plots klonk er een statige vrouwenstem. Terwijl wij ons naar deze stem toedraaiden zagen wij een prachtige vrouw, waarschijnlijk van indonesische komaf, welke duidelijk op dit evenement gekleed was. Het was dan ook geen verrassing toen wij die prachtige hoed en rode roos zagen, dat hoorde overduidelijk bij die statige stem. Zij ontboot alle genodigden met het verzoek om zich rond haar heen te scharen en te luisteren naar de speaches die gegeven zouden worden. Het was dan ook terstond stil en iedereen man stilzwijgend zijn plekje in. Het evenement kon officiëel beginnen.

Het spits werd afgebeten door de voorzitter van de Stichting vlaggenparade Dhr. Blokhout. Vol trots sprak hij over het feit dat zijn stichting betrokken was bij de verkiezing van de Rotterdamse Top Vrijwilligers. Hij vond het een prachtig idee van Yes-we-care, om letterlijk gezicht te geven aan deze verkiezing door vlaggen met de beeltenis van de genomineerden vrijwilligers aan de Boompjes te presenteren. Hoe belangrijk is het voor vrijwilligers, die vaak zo stil en rustig op de achtergrond, zonder omhaar, hun werk doen, uit de anonimiteit worden gehaald en geëerd worden voor hun werk, wat door de omgeving vaak als nogmaal wordt beschouwd. Zij zijn de schouders waarop een groot deel van de maatschappij draait. Zij zijn onmisbaar en kostbare ruwe diamanten. Kan het alleen maar met hem eens zijn.
 

Wethouder Korrie Louwes
Ook zij heeft het belang van vrijwilligers en vrijwilligerswerk voor het maatschappelijk gebeuren onderschreven. Zij heeft de eerste vlag gehesen, de vlag van Yes-we-care.

Na dit moment werden alle vrijwilligers gevraagd naar hun eigen vlag te lopen en deze in de top te hijzen. Dat was een leuk tafreel, want het hijsen zelf viel nog niet mee. Kijk maar naar de foto's
   
Hoe lang is dat touw? Er lijkt geen eind aan te komen.
Enigszinds ontspannen blijven en hijsen.
Ontspannen blijven, oerkracht heb je er voor nodig.
Ja, je moet het helemaal alleen doen, zonder hulp, want schat, het is jouw vlag.

Het is uiteindelijk helemaal gelukt.
Het ontspannen en enigzinds voldane toetje is weer zichtbaar.
Niet slecht voor een 73jarige. Goed gedaan.
En dit is het eindresultaat.
De vlaggen blijven tot 8 juni aan de Boompjes hangen.
Als dat geen eerbied is??????




Geen opmerkingen:

Een reactie posten